Reklam
  • Reklam
GELECEĞİN BULDAN'I
Faruk Köroğlu

Faruk Köroğlu

GELECEĞİN BULDAN'I

23 Mart 2019 - 22:22

 

Bilimin, kültürün, turizmin, tekstilin, tarımın şahlandığı bir GELECEĞİN BULDAN'I...

Yerel seçimlere yaklaştığımız şu günlerde; hemen hemen her evde, berberde, kahvehanede, yolda sohbet konularımızın baş gündemi oldu "Yerel Seçim 2019." Hele ki o sohbetler de ne başkanlar seçeriz, ne başkanlar devirir, ne icraatlar yaparız. Çünkü severiz bir kere siyasi çekişmeleri. Tıpkı önceki yıllarda yapılan bir çok seçimde olduğu gibi...

Türk toplumunun karakteristik özelliğidir belki de siyaset. "O bunu yapmıştı, bu şunu satmıştı, yıllar önce şöyle bir başkanımız, böyle bir başkanımız vardı" gibilerinden cümleleri sanırım duymayanımız yoktur. Tabi bir de ağıza alınmayacak türden yorum yapanları.. İşin üzücü tarafı da bu olsa gerek. Kapı komşusuna kızar adam onunla aynı düşünmedi diye, seçmenlere kızar adam kendi gibi birini seçmediler diye. Her seçmen kendine göre yorumlar yönetenini. Şüphesiz ki hepimizin ortak noktası Buldan, ama işimize geldiği gibi olmamalı Buldan. Seçilen, seçenleri hiçe saymamalı herkesi kucaklamalı. Kalpler kırılmamalı, Sezar'ın hakkı Sezar'a verilmeli..

Sanırım son yılların en ilginç ve çekişmeli seçimini yaşayacağız. Birbirinden iddialı başkan adayları ile yeni bir 5 yıla başlayacağız. Özellikle daha önce başkanlık yapmış ve halen başkan olan adaylarımız bu yönü ile diğer Denizli ilçeleri içerisinde ayrı bir heyecanı da beraberinde getiriyor. Yıllardır yapılan seçim sonuçlarını inceleyecek olursak; Buldan, bir çok siyasi konjonktürü içerisinde barındırıyor. Buradan da anlaşılacağı üzere sonuçların birbirine yakın olacağı tahmin edilebilir.

Denizli ilimizin en güzel ilçelerinden biri olan Buldan'ımız; bir çok özelliği de içerisinde barındırıyor. Zaman zaman turistik, zaman zaman tarımsal, zaman zaman da tekstil ekonomisi olan bir ilçemiz var ama birçoğumuzun hayali olan her daim canlı bir Buldan...

Hangi adayımız ipi göğüslerse göğüslesin; birleştici ve uzlaşmacı bir başkan olmalıdır. Seçildikten sonra da tüm adaylarımız ile fikir alışverişinde bulunarak, onlarında fikirlerini alarak Buldan'ımıza yakışan hizmeti yerine getirmelidir.

GELECEĞİN BULDAN'INI inşa etmelidir..

Birbirimizi kırmadan, üzmeden tam katılımlı bir seçim geçirmemiz dileğiyle.

Saygılarımla..

Faruk KÖROĞLU

Sınıf Öğretmeni

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar