Reklam
  • Reklam
RAMAZAN AYINA DAİR
Ömer Uykun

Ömer Uykun

RAMAZAN AYINA DAİR

08 Haziran 2018 - 23:51

Allah’a hamdolsun ki bir ramazan ayına daha kavuşmanın huzurunu yaşarken üçte birini bitirmenin de hüznünü yaşıyoruz.

Esasen ramazan ayının bize kazandıracakları noktasında düşünmek, tefekkür etmek, birkaç kelam etmek gerekiyor.

Yüce Allah bakara suresinde ‘’Ey iman edenler sizden öncekilere oruç farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki sakınırsınız’’ buyuruyor. Yüce Allah kuluna bir ibadeti farz kılar, kul Allah emrettiği için yerine getirirse akabinde sayılamayacak kadar çok nimet vardır. Oruç öyle bir ibadettir ki kulu Allah’a yakınlaştırır, sevimli kılar, yüksek derecelere ulaştırır.

Başka ibadetleri insan gösteriş için yapabilir. Lakin sahur vaktinde niyetlenip iftara kadar aç kalmak gösteriş için yapılabilecek bir şey değildir. Diğer bütün ibadetlerin sevabı belliyken yüce Allah oruçla ilgili sevabı, fazileti kendisine bırakmıştır.

Peygamber efendimiz (sav) ‘’oruçlunun ağız kokusu Allah katında mis kokusundan değerlidir.’’ buyuruyor. Yine ‘’Oruç tut sıhhat bul’’buyuruyor. Velhasıl oruç, sahuru, iftarı, teravihleri, mukabeleleri, hayır hasenatın çok olması gibi faziletleriyle bir mekteptir. Bu ramazan mektebinde kul olmanın hazzını iliklerimize kadar yaşarız.

Fakirlerin muhtaçların halinden anlarız. Oruç bizi insan kılan değerlerimize yaklaştırır. Ramazan ayında oruç yalnızca yemekten içmekten kesilmek değildir. Elimiz, dilimiz, gözümüz, kulağımız velhasıl bütün organlarımızla oruçlarımızı tutabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Ancak dünyevileşme, dünyaya dalma noktasında çocuklarımızı, nesillerimizi kaybettik. Sokaklara baktığımızda tutmayanların sanki daha çoğunlukta olduğu, neredeyse tutanların tutmayanlara saygı gösterdiği, zor dönemler yaşıyoruz. Bu noktada evlatlarımızı doğru yetiştirmek zorundayız. Bununla ilgili kendimizden başlamak suretiyle biran evvel aslımıza vücu etmeli tedbirler almalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle ramazan ayınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

ÖMER UYKUN

DELİKLİÇINAR YENİ CAMİİ İMAM HATİBİ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar