Reklam
  • Reklam
AİLEDE YAŞAM VE KADIN
Salih KIYAK

Salih KIYAK

Salih Kıyak

AİLEDE YAŞAM VE KADIN

23 Mart 2019 - 22:36

Bebeklikten çocukluk dönemine, genç kızlıktan kadınlığa uzanan hayat yolculuğunda evlilik çağına erişen genç kız kendi aile hayatını, ebeveynleri ile birlikte, yapılan güzel hazırlıklar sonucunda kurarlar. Nikahlanır, bir yuva sahibi olur ve kendi yuvasında yaşamanın sevincini yaşar, yeni hayat yolunda evinin kadını, çocuklarının anası olur.

Kadın evin yemeğini hazırlar, mutfak işlerini yapar, evinin tertip ve düzenini sağlar. Ev temizliğini, bakımını yapar, aile bireylerinin çamaşırlarını yıkar, kurutur, ütüler, sökük düğme ne varsa tamiratlarını yapar. Ailesinin ekonomik ihtiyaçları için ayrıca çalışarak ailesine destek olup , kalkındırmaya çalışır.

Kadının kalbine yerleştirdiği aile sevgisi yüzüne yansır, çocuklarını dünyaya getirmenin sevinci ile yaşar, anne şefkatiyle bebeğinin bakımını üstlenir, emzirir, giydirir, yedirir, evladını hayata iyi, ahlaklı bir insan olmak için yetiştirmeye, elinden ne geliyorsa onun fazlasını yapmaya çalışır. Eşine karşı sevgisini, saygısını her zaman arttırarak, eşini de çocuklarını da mutlu etmek tek gayesi olarak yaşar.

Kadın bulunduğu çevresi ile barışık, uyumlu, sevgi dolu, insancıl, birleştirici güç olarak yaşamaya özen gösterir. Kadın vardır tarlada güneşin altında çalışır, kadın vardır yüksek lisans diploma sahibi olur, kültürel sanatsal aktivitelerde bulunur. Kadın vardır yılmadan çalışır başarılı olur, profesör, doçent, dekan, doktor, öğretmen...  olur. Kadın vardır müzisyen, aktrist, sanatçı… olur.

Aslında sadece KADIN vardır hayatın her şeyi olur, kadınlar her yerde her koşulda hep en önde olur. Cennet anaların ayakları altındadır.. Fazla söze ne hacet.

Sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.. Sevgi İle…

                                                                                                                                   SALİH KIYAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar