Reklam
  • Reklam
SEVGİ NEDİR BİLİYOR MUYUZ ?
Salih KIYAK

Salih KIYAK

Salih Kıyak

SEVGİ NEDİR BİLİYOR MUYUZ ?

25 Ocak 2020 - 20:32

Sevmeyi beceremiyoruz, sevgi yoksuluyuz. Sevmek emekle elde edilen, uzun süren ve uğruna ter akıtılan bir iş, yorucu ve engebeli bir yol.

Karşındakinin hata yapabilecek bir insan olduğunu unutmamamız gereken bir yolç Karşımızdakini değiştirmeye çalışmamalıyız, karşıdaki insana tahammüllü olmalıyız. O insanı senin işine yaradığı gibi değil onu o olduğu için sevebilmeliyiz.

Öyle canın istediği zaman kalbine gir, istediğin zamanda çık. Canın istediği zaman kır, istediğin zamanda onar, romanlardaki gibi ezberlenmiş kelime olarak “seni seviyorum”. Yok şöyle yok böyle sevmek, ezbere seviyorum demek olmaz.

Madde her zaman sevgiyi barındırmaz. Artılarıyla eksileriyle sevebilmek…

Bir işe verdiğimiz emeği, bir insana veremeyecek haldeyiz. Alışkınlıklarımıza sevgi diyoruz. Soframıza yemek getiren kadına sevgi diyoruz. Eve ekmek getiren adama sevgi diyoruz. Karşılıksız sevecek takatimiz yok. Hastalanıp hata yaptıklarında kendilerini koyuverdiklerinde iç dünyalarında çalkantılara düştüklerinde onları sevemiyoruz. Sonrada didişip duruyoruz, kimin dili daha keskinse o kazanıyor oyunu. Arada sevginin yeri olmadığından giriyoruz bu yola. Menfaatlerimizin peşinden gitmeyi tercih ediyoruz. Sevgi karın doyurmuyor, onu hepimiz biliyoruz. Ama sevgi ruhu doyuruyor, hayatı dolduruyor, yaşamı sürdürüyor, zor zamanlarda dayanıklılık veriyor, hastayı iyileştiriyor.

Ruhunuz bir kere aç kaldı mı onu ne doktorlar, ne iş, ne de çevreniz teselli edebilir. Aç bir ruhun acısına kimse merhem olamaz. Çünkü sevmeyi öğrenemezseniz ne kadar savaşırsanız savaşın savaştıkça yenilir, daha da yalnızlaşırsınız.

Sevgiyi, sevmeyi, sevebilmeyi kalbinizin, ruhunuzun derinliklerinde gerçek ulvi duygularla hissedecek olursanız o zaman aslında içinizde varlığı bulunan gerçek sevgiyi keşfeder, mutluluk duyarsınız.

Saygılarımla Salih KIYAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar